Banken kunnen genationaliseerd worden

Terwijl de wereldwijde beursindices nog boven de dieptepunten van november vertoeven vergaat het de bankaandelen minder goed, zo merkt P&B Invest op. Gemiddeld noteren de Europese bankaandelen al bijna 20 procent goedkoper dan het dieptepunt van november.

Sinds het hoogtepunt van mei 2007 zijn de Europese bankaandelen gemiddeld met bijna 80 procent gedaald en dit in nog geen 20 maanden tijd.

Dit is reeds een enorme crash waarbij men zich de vraag kan stellen hoeveel verder deze sector nog kan zakken. Een bodem in de bankaandelen zou een degelijke steun kunnen bieden aan de beurzen in het algemeen.

Sommige analisten gaan er echter van uit dat de meeste banken doorheen de komende periode zullen genationaliseerd worden. In een dergelijk scenario zijn verdere dalingen van de bankaandelen natuurlijk niet uit te sluiten.

Beursgewijs zou dit volgens P&B Invest afschuwelijk nieuws zijn, economisch zou dit niet slecht zijn daar de overheid de kredietverlening (die nu grotendeels bevroren is) eigenhandig terug in gang zou dwingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content