Bank of Japan houdt rente ongewijzigd

De Japanse centrale bank heeft haar basisrente vanmorgen ongewijzigd gehouden. Na afloop van een meeting die twee dagen heeft geduurd besliste de Bank of Japan’ om de basisrente op 0,10% te houden.

De beslissing kwam niet onverwacht en werd ook unaniem genomen. De economie in het land van de rijzende zon lijkt aan de beterhand, hoofdzakelijk als gevolg van het weer aantrekken van de export.

Het is al de derde maand op rij dat de Japanse centrale bank een optimistischer economisch plaatje heeft geschetst. Dankzij de overheidsmaatregelen trekt ook de binnenlandse consumptie weer aan.

In het derde kwartaal groeide de Japanse economie met 4,80%, zo werd eerder deze week bekendgemaakt. Het was al het tweede kwartaal dat een positief groeicijfer werd opgetekend.

In het eerste kwartaal van 2007 bedroeg de groei 5,70% en sindsdien was de Japanse economie niet meer zo snel gegroeid. Voor het tweede kwartaal bedroeg de groei 2,70%. Verwacht wordt dat het groeitempo gematigd gaat blijven tot in het midden van volgend jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content