Bank Degroof zal koersdoel Elia bijstellen

De Europese beurzen noteren vrijwel ongewijzigd ten opzichte van vanmiddag, waarbij de belangrijkste indices niet zo ver afwijken van het slotniveau van gisteren. Vanmorgen maakten nog enkele belangrijke bedrijven de interimresultaten bekend. Bank Degroof handhaaft in reactie op de cijfers een neutraal advies voor Elia, het koersdoel zal na de analistenmeeting herbekeken worden.

Elia meldde over het eerste halfjaar een stijging van de geconsolideerde winst uitsluitend dankzij de stijging van de resultaten van 50Hertz (Duitsland). Deze toename is een gevolg van de belangrijke gerealiseerde investeringen in het net en uitzonderlijke effecten.

Het resultaat van Elia (België) blijft negatief beïnvloed door de dalende tienjarige rente op overheidsobligaties. De investeringsprogramma’s in België en Duitsland blijven gehandhaafd. Elia plaatste met succes € 350 miljoen eurobonds aan zeer gunstige financiële voorwaarden en heronderhandelde de langlopende kredietfaciliteit voor een bedrag van € 550 miljoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content