Bank Degroof verlaagt advies Van de Velde, koersd duikt naar omlaag

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, maar hebben in feite niet veel overschot meer. De Euro Stoxx 50 noteert nog iets boven het slotniveau van gisteren.

De BEL 20 verliest meer dan 1%. Mobistar is zwak gestemd, maar op de bredere markt wordt Van de Velde op de trading update eveneens flink lager gezet.

Van de Velde verwachte dalende EBITDA

Jaarvoorspellingen worden moeilijker gezien het stijgende percentage (> 20% in 2012) aan directe retailomzet (onder andere Rigby & Peller en Intimacy), zo stelde Van de Velde gisteren in een trading update. 2012 wordt een moeilijk jaar en een groei van de geconsolideerde omzet is niet zeker.

Dit waren de hoogtepunten van de update:

• Wat betreft Wholesale-omzetten verwacht het bedrijf voor 2012 een licht dalende trend. Enerzijds blijven de voorverkopen voor het najaar licht onder de verwachtingen en anderzijds was het eerste kwartaal zwak qua nabestellingen.

• Van de Velde zal in 2012 extra middelen investeren in groei-initiatieven (o.a. marketing- en verkoopprogramma’s) die positieve effecten moeten opleveren in 2013.

• Door de som van bovenstaande elementen, wordt voor 2012 een daling van de EBITDA verwacht versus 2011 bij een stabiele tot licht dalende omzet.

• Op basis van de huidige koersevolutie van het Top Form aandeel is het niet uitgesloten dat de Raad van Bestuur zal overwegen een impairment te registreren bij de eerstvolgende rapportering.

Op basis van de trading update over het eerste kwartaal heeft Bank Degroof het advies voor Van de Velde verlaagd van opbouwen naar houden, terwijl het koersdoel werd teruggeschroefd van 40 naar 39 euro. Alles wijst er op dat 2012 een overgangsjaar gaat worden voor het bedrijf.

Bij KBC Securities gaat Margo Joris uit van een moeilijk jaar voor de lingerieproducent. Er wordt nu een daling van de EBITDA verwacht, wat teleurstellend is en Joris er toe brengt de prognoses te verlagen. Het neutraal advies voor het aandeel blijft evenwel behouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content