Bank Degroof verhoogt advies Mobistar, koers trekt stilaan weer aan

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, met een winst van circa 1% voor de Euro Stoxx 50. De BEL 20 noteert driekwart procent in de plus, waarbij Mobistar ex-dividend de openingsverliezen deels heeft weten op te halen.

Het hof van beroep in Brussel heeft het bezwaar van Mobistar en Base tegen de verlaging van de tarieven voor gespreksafgifte verworpen, prijsverlaging die was opgelegd door het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT). Toch houdt de koers van het aandeel op de Brusselse beurs goed stand.

In reactie op de zwakke cijfers over het eerste kwartaal heeft Bank Degroof de verwachtingen en het koersdoel verlaagd tot 32 euro per aandeel. Sinds het advies ‘reduce’ werd gegeven, is de koers van het aandeel met 28,80% gedaald. Het advies wordt verhoogd van reduce naar houden.

GIMV boekt beperkt jaarverlies

GIMV gaf vanmorgen een trading update met volgende hoogtepunten:

Positief resultaat tijdens tweede jaarhelft leidt tot aangroei netto-actiefwaarde tot 43,63 EUR per aandeel

Gimv boekt beperkt jaarverlies niettegenstaande negatieve evolutie financiële markten

Brutodividend stabiel op 2,45 EUR – invoering keuzedivid

De resultaten over het boekjaar 2011-2012 hebben betrekking op de periode van 1 april 2011 tot 31 maart 2012.

Gedelegeerd Bestuurder Koen Dejonckheere over de resultaten van het voorbije boekjaar: “De internationale financiële markten hadden te lijden onder de nervositeit omtrent de macro-economische context, de groeivooruitzichten en geopolitieke onzekerheden. Dit zorgde voor een negatief kader, wat een belangrijke neerwaartse impact had op de markt voor fusies en overnames en de waarderingen. Alhoewel de situatie in de tweede jaarhelft verbeterde, heeft dit toch geleid tot belangrijke niet-gerealiseerde minderwaarden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content