B. Hoppenbrouwers (Delhaize): Verhoging guidance bewijst dat we crisis aankunnen

Delhaize maakte vanmorgen de interimresultaten bekend. Dit waren de financiële kerncijfers over het derde kwartaal van 2009 (aan ongewijzigde wisselkoersen):

” Opbrengstengroei met 1,9% (4,8% aan actuele wisselkoersen)

” Vergelijkbare omzetevolutie met -1,3% in de V.S. terwijl de volumetrend bleef verbeteren voor het derde opeenvolgende kwartaal

” Sterke vergelijkbare omzetgroei met 4,6% in België, resulterend in een aanzienlijke stijging van het marktaandeel

” Sterke bedrijfsmarge bleef stabiel aan 4,6% (steeg tot 4,7% aan actuele wisselkoersen)

” Stijging bedrijfswinst met 2,1% (5,7% aan actuele wisselkoersen)

Delhaize gaf de volgende guidance: “Op basis van de sterke resultaten van de eerste negen maanden van het jaar en haar plannen voor de rest van het jaar, verhoogt Delhaize Groep haar vooruitzichten voor de toename van de bedrijfswinst van 0 tot 3% naar 1 tot 4%, inclusief het effect van de 53ste week in 2008, hetzij 4,5 tot 7,5% zonder het effect van de 53ste week in 2008 en aan ongewijzigde wisselkoersen.

Barbera Hoppenbrouwers (Delhaize): “De verhoging van de guidance bewijst dat we de crisis aankunnen, we zijn ook in een crisisperiode in staat om succesvol te ondernemen. Zowel in België als in de Verenigde Staten hebben we veel prijsinvesteringen gedaan en deze strategie blijkt succesvol te zijn. In de VS was de vergelijkbare omzetgroei weliswaar negatief, maar de onderliggende volumegroei was echter positief. In België was de vergelijkbare omzetgroei met 4,60% zeer positief. We slaagden er met andere woorden in om marktaandeel af te snoepen van de concurrentie. Het algemene plaatje is ons inziens zeker positief, we zijn tevreden over de resultaten die Delhaize kon voorleggen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content