Aziatische beurzen trotseren macro-economische indicatoren

De Aziatische beurzen noteren vanmorgen stabiel tot iets hoger, zonder dat er van grote bewegingen sprake is bij de belangrijkste indices. De beleggers leven tussen hoop en vrees, waarbij dan maar wordt beslist om het poeder nog even droog te houden.

Verschillende macro-economische indicatoren uit zowel China als Japan, Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland geven aan dat de economie aan het vertragen is. Dit gegeven wordt echter geneutraliseerd door de hoop op nog meer maatregelen die de economie gaan stimuleren.

Werkloosheidscijfers VS sluiten deze week af

Op de Nederlandse beurs meldde ASML dat het programma, waarin klanten kunnen investeren in de chipmachinebouwer, is afgerond. Na Intel en TSMC is Samsung met een belang van 276 miljoen euro de laatste deelnemer, wat het totale bedrag op 1,38 miljard euro brengt.

De AEX kon volgens ABN Amro zich niet onttrekken aan het internationale beeld, maar verloor met 0,6% ten opzichte van vorige week vrijdag wat minder dan gemiddeld. Met een stand van 327,54 is de index technisch gezien teruggevallen naar de onderkant van een stijgend trendkanaal.

De AEX zal moeten stijgen tot 340,21 om de stijgende trend te kunnen hervatten. Nu het resultatenseizoen ten einde is, verplaatst de aandacht van beleggers zich geheel naar de macro-economische indicatoren. De komende week zijn die ruim voorhanden.

In veel toonaangevende landen verschijnen de definitieve cijfers van het vertrouwen onder inkoopmanagers, zowel in de industrie als in de dienstensector. Voorts komen de besturen van de Bank of England en de Europese Centrale Bank bijeen.

Beleggers zullen met spanning uitkijken naar de woorden van Draghi. De week wordt afgesloten met de cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt in augustus, die volgens ABN Amro wel eens van belang zouden kunnen zijn voor het toekomstige beleid van de Fed.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content