Aziatische beurzen op laagste niveau voor afgelopen twee maanden

Op de Aziatische beurzen blijft het momentum archi-slecht. De koersen staan er opnieuw onder druk, waarbij enkele belangrijkste indices terugvielen tot het laagste niveau voor de afgelopen twee maanden. De vrees dat de Europese schuldencrisis slecht gaat aflopen, neemt hand over hand toe.

In Japan heeft de Nikkei opnieuw flink terrein moeten prijsgeven, waardoor het niveau van 9000 punten weer in het vizier is gekomen. Andrew Pease van Russell Investment Group is van mening dat er duidelijkheid moet komen over Europa alvorens de koersen kunnen herstellen. Van die duidelijkheid is voorlopig geen sprake, wel integendeel.

Europa dreigt in een diepe recessie weg te zakken en het is allesbehalve duidelijk wat die voor effect gaat hebben op andere regio’s in de wereld. Wel is inmiddels al duidelijk dat de fallout van de Europese schuldencrisis zowat overal in de wereld voelbaar gaat zijn.

China heeft maar weinig mogelijkheden om harde landing te vermijden

China heeft maar weinig mogelijkheden om een harde landing van de economie te vermijden, ondanks financiële reserves waar de ontwikkelde landen alleen maar van kunnen dromen.

Tim Condon, head of Asian economic research bij ING in Singapore, merkt op dat China bovendien nog volop ruimte heeft om de monetaire politiek te versoepelen.

Bovendien verloopt de kredietverstrekking weer wat vlotter. In maart stonden de banken voor een totaal bedrag van 640,50 miljard yuan aan nieuwe leningen toe, tegenover 562,20 miljard yuan in februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content