Autonome Spaanse regio’s vormen achilleshiel van het land

Zowel in Europa als in de Verenigde Staten is het resultatenseizoen achter de rug. Deze week komen er weliswaar enkele tientallen bedrijven rapporteren, maar daar is geen enkel bij dat enige naambekendheid geniet.

We zullen dus enkele weken moeten wachten alvorens de cijferstroom weer op gang komt, vanaf de tweede week van juli komt de cijferstroom opnieuw op gang.

We vermelden toch nog de resultaten van De La Rue in Londen en die van Quiksilver, Investors Capital Holdigs en Iteris in de Verenigde Staten.

Op macro-economisch vlak is het nu uitkijken naar de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand mei. Op macro-economisch vlak is het nu uitkijken naar de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand mei. Deze worden volgende vrijdag gepubliceerd, hoewel vaak de publicatie wordt uitgesteld wanneer een vrijdag op de eerste valt.

Autonome Spaanse regio’s vormen achilleshiel van het land

De autonome Spaanse regio’s zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers een belangrijke zwakke plek: deze hebben vaak grote budgetten en sommige regio’s genereren enorme tekorten.

Maar politieke gevoeligheden maken het heel lastig voor de centrale overheid om in te grijpen. De regerende Partido Popular loodste vorige week een “budgettaire stabiliteitswet” door het parlement, die het land verplicht het jaarlijkse begrotingstekort terug te brengen naar nul in 2020.

De nieuwe wet maakt het mogelijk om regio’s die de norm overschrijden onder curatele te stellen, en de PP bezwoer dat de regio’s zullen moeten meewerken aan de bezuinigingsmaatregelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content