Australische economie weerstaat economische groeivertraging

De Australische economie biedt tot dusver goed weerstand aan de wereldwijde economische groeivertraging, zo blijkt uit het laatste verslag van de Reserve Bank of Australia. Op middellange termijn zal ze ongeveer aan het huidige tempo blijven groeien, aldus de centrale bank.

Vanwege een relatief stevige economie in een onzekere economische omgeving heeft de Reserve Bank of Australia beslist om de basisrente ongewijzigd te houden op 3,50%, wat één van de hoogste rentevoeten in de wereld is.

Op de Aziatische beurzen is de onderliggende stemming nog steeds positief, hoewel de winsten voor de belangrijkste indices relatief beperkt blijven. Ook in andere regio’s is van een verzwakking nog geen sprake.

Stemming op Europese beurzen blijft positief

Na een paar weken van onafgebroken stijgende koersen konden de internationale aandelenmarkten de afgelopen week wat moeilijker een duidelijke richting vinden. Op het gebied van de Europese schuldencrisis bleef het volgens ABN Amro

rustig tot donderdag.

Toen meldde de Duitse bondskanselier Merkel dat de eerdere uitlatingen van president Draghi, dat de Europese Centrale Bank (ECB) alles zal doen wat nodig is om de euro te redden, geheel in overeenstemming zijn met de wensen van de Europese regeringsleiders. De markten schoten vervolgens omhoog en op vrijdagmorgen bleef de stemming op de Europese beurzen ook nog positief.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content