Art Hogan (Jefferies & Co): “Er is heel wat ruimte voor beter nieuws”

In de komende weken gaan duizenden bedrijven de cijfers over het tweede kwartaal bekendmaken. De consensusverwachting is dat de resultaten gaan tegenvallen. Op Wall Street wordt gerekend op een gemiddelde daling met 36% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

Precies vanwege die matige vooruitzichten lijken de kansen op beter dan verwacht nieuws vrij groot. Art Hogan, de belangrijkste strateeg van Jefferies & Co: “Precies omdat de verwachtingen bescheiden zijn, is er daar ruimte voor. Ik verwacht dat in verschillende sectoren vooral de verwachtingen gaan meevallen. Algemeen wordt gerekend op een terugval met 36% tegenover het tweede kwartaal van vorig jaar. In verschillende sectoren wordt echter een veel sterkere daling van de resultaten verwacht. Mijnbouwbedrijven zouden een daling van het resultaat met gemiddeld 78% laten optekenen. Alcoa, dat deze week als eerste rapporteert, zal al meteen een duidelijke indicatie geven over de kwaliteit van de bedrijfsresultaten.”

De vraag is natuurlijk hoe de beurskoersen gaan reageren op de cijfers. Art Hogan: “Die moeten we natuurlijk nog afwachten. Ik sluit echter niet uit dat we een herhaling krijgen van wat na het afloop van het eerste kwartaal is gebeurd. Beter dan verwachte bedrijfsresultaten hebben toen de herstelbeweging op de beurzen in een stroomversnelling gebracht. Een sector die in ieder geval in positieve zin kan verrassen, is de technologie. De resultaten van de IT-bedrijven zouden gemiddeld 29% lager uitkomen, maar ik zie ruimte voor meevallers.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content