Arseus desinvesteert twee divisies

Arseus maakt vandaag bekend dat het desinvesteringsprogramma van de divisies Healthcare Specialties en Healthcare Solutions nagenoeg is voltooid.

In het eerste semester heeft Arseus de verkoop van Duo-Med, Owandy Radiology en Arseus Medical succesvol afgerond. Duo-Med is verkocht aan ABN Amro Participaties, Owandy Radiology aan het in Milaan gevestigde Villa Sistemi Medicali en Arseus Medical aan het ondernemers duo Cedric De Quinnemar en Jan Ponnet.

Voor deze transacties werd een bedrag ontvangen van € 30,2 miljoen, exclusief earn-outs en vendor loans.

Met de desinvestering van deze twee divisies is een belangrijke strategische stap gezet om Arseus te transformeren tot een innovatieve wetenschappelijke farmaceutische R&D-onderneming die gericht is op het optimaliseren en innoveren van magistrale bereidingen wereldwijd. Arseus zal zich vanaf nu volledig focussen op het wereldwijd uitrollen van het unieke business model van Fagron.

In het eerste semester van 2014 werd het innovatieve Fagron Advanced Derma Concept geïntroduceerd.

Dit concept, dat voorschrijvers en apothekers een totaaloplossing biedt voor het behandelen van patiënten met dermatologische aandoeningen, wordt al door veel dermatologen toegepast in hun behandelplannen.

In het tweede semester richt de R&D-afdeling van Fagron zich op de ontwikkeling van een concept gericht op pijnbestrijding dat in het eerste kwartaal van 2015 wereldwijd zal worden geïntroduceerd.

Met dit totaalconcept zijn apothekers en voorschrijvers in staat patiënten geïndividualiseerde zorg te bieden in de behandeling van pijn.

Centraal in dit concept staan innovatieve, niet-systemische transdermale magistrale bereidingen, waarmee pijn zeer lokaal behandeld kan worden met beperking van bijwerkingen die frequent voorkomen bij de huidige – veelal systemische – medicatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content