Arseus blijft interessant als defensieve small cap!

Naast UCB vinden de analisten van Leleux op de Brusselse beurs nog een defensief aandeel in de sector van de health care. De naam is Arseus.

Voor wie in de defensieve sector van de gezondheidszorgen (health care) een alternatief zoekt voor het reeds fel gestegen UCB kan volgens Geert Van Herck van Leleux terecht bij Arseus.

Deze multinationale groep levert producten, diensten en concepten aan professionals (waaronder apothekers) en instellingen in de gezondheidszorg in Europa, de Verenigde Staten, Brazilië en Argentinië.

De onderneming is onderverdeeld in vier divisies en is actief in de markten van magistrale bereidingen voor de apotheek, tandheelkundige producten, medische en chirurgische producten en medische ICT-oplossingen.

Mooie halfjaarresultaten

Op 6 augustus 2012 publiceerde Arseus volgens Geert Van Herck mooie halfjaarresultaten: de omzet steeg met 15,3% tot 268,3 miljoen euro en de bedrijfswinst nam zelfs met 21% toe tot 24,5 miljoen euro.

Een bedrijfswinst die sneller groeit dan de omzet betekent een zeer efficiënte kostenbeheersing. Vanuit fundamenteel vlak geeft Geert Van Herck nog mee dat hij de intrinsieke waarde van Arseus op 15,20 euro raamt.

Ofwel een fundamenteel koerspotentieel van net iets meer dan 20%. Ongeveer evenveel als het potentieel op technisch vlak, zo besluit Geert Van Herck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content