Argwaan tegenover Amerikaanse banken blijft bestaan

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen ten opzichte van de opening min of meer gelijk zijn gebleven. De beleggers zijn tot de conclusie gekomen dat de Europese schuldencrisis allesbehalve achter de rug is en dat maakt hen uiteraard zeer voorzichtig.

Bovendien blijft de argwaan tegenover de Amerikaanse banken bestaan, zoals blijkt uit de reacties op de cijfers van zowel Wells Fargo als JP MorganChase. Ondanks op zich meevallende resultaten, noteren de koersen van beide aandelen momenteel ruim 2% in het rood.

Wells Fargo presteert sterk op markt voor woonkredieten

Wells Fargo presteerde tijdens de eerste drie maanden van dit jaar sterk op de markt voor woonkredieten, zo bleek uit de gepubliceerde kwartaalcijfers. De bank rapporteerde over de verslagperiode een nettowinst van 4,25 miljard dollar, tegenover 3,76 miljard dollar over dezelfde periode twaalf maanden eerder.

Per aandeel werd 75 dollarcent verdiend, ten opzichte van 67 dollarcent tijdens het eerste kwartaal van 2011. Daarmee werden de verwachtingen van de analisten ruimschoots geklopt, want de consensus lag slechts op een winst per aandeel van 73 dollarcent.

Wells Fargo zag zich genoodzaakt om nog 2 miljard dollar opzij te leggen voor dubieuze kredieten, ten opzichte van nog 2,20 miljard dollar twaalf maanden eerder. Chief Executive John Stumpf was tevreden over de cijfers die de bank kwam voor te leggen, hij beklemtoonde nogmaals dat de bank er in is geslaagd om in moeilijke economische omstandigheden het hoofd boven water te houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content