Apple verkocht meer dan 5 miljoen iPhones 5 in eerste weekend

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen straks lager openen, de futures geven voor de S&P 500 een opening aan die ongeveer een kwart procent boven het slotniveau van gisteren ligt. Gisteren sloot de S&P 500 iets lager af, maar de Nasdaq gaf uiteindelijk ruim een half procent prijs.

Apple verkocht meer dan 5 miljoen iPhones 5 tijdens het eerste weekend dat het toestel op de markt was. Geen slecht resultaat, maar de markt had toch op iets meer gerekend.

De koers van Apple sloot in reactie op de publicatie van de cijfers zowat anderhalf procent lager. In de nabeurshandel viel de koers van het aandeel terug onder het niveau van 690 dollar.

Terugval koers euro mag geen verbazing wekken

Een interessant detail vanuit een lange termijn perspectief (en cyclus) is de semi-logaritmische koersgrafiek van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Op basis van traditionele ‘chartreading’ door middel van het gebruik van trendlijnen in lange termijn grafieken, krijgt de prijsontwikkeling volgens Theodoor Gilissen Bankiers op logaritmische schaal de voorkeur.

Op basis van deze techniek rijzen er vraagtekens omtrent de duurzaam-heid van de recente stijging van de euro. Enkel en alleen op basis van de actuele stand van zaken mag een terugval geen verbazing wekken.

Het wordt de komende weken/maanden interessant om te zien hoe de lange rente zich in Europa en de V.S. ontwikkelt en hoe de euro zich ontwikkelt ten opzichte van de US dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content