Apple stelt in september nieuwe tablet voor

Apple werkt aan een nieuwe tabletcomputer, met een kleiner scherm dan de iPad. De Aziatische toeleveranciers aan het Amerikaans bedrijf hebben al op grote schaal bestellingen voor de nieuwe tablet binnengekregen. De koers van Apple noteert ongeveer 10 dollar hoger.

De Amerikaanse beurzen noteren verdeeld, zonder dat er meteen een duidelijke richting zichtbaar is. De Nasdaq noteert (licht) in de plus, de beide andere indices zitten in het rood. Na de Europese renteverlaging stijgt de koers van de euro tegenover de dollar.

Wachten op bevestiging wat nieuwe trend betreft

In de Europese DJ Stoxx 600 index vindt volgens Theodoor Gilissen Bankiers het koersherstel plaats tussen twee convergerende trendlijnen.

In de afgelopen drie jaar lijkt er een diamantformatie zich te voltrekken. Het is een betrekkelijk zeldzaam fenomeen, waarbij de vraag aan de orde komt in welke richting uiteindelijk een uitbraak volgt. Meestal wordt de diamantformatie gesignaleerd in een

topvormingsproces.

De SPDR Dow Jones Global Real Estate (ETF) bevindt zich in een bullish overgangsfase en presteert dit jaar relatief sterk ten opzichte van de iShares MSCI All Countries World index.

Het directe gevaar voor aandelenbezit lijkt af te nemen, maar er is nog geen bevestiging in absolute of in relatieve zin. Daarom moet een slag om de arm worden gehouden, omdat anders wellicht te vroeg verkeerde conclusies worden getrokken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content