Apple rekent op goede kerst

Elektronicagigant Apple gaat uit van goede kerstverkopen voor nieuwe modellen iPads en iPhones. Voor de waardering van het aandeel van USD 600 en de concurrentiepositie van het bedrijf verandert er niets.

De vierde kwartaalresultaten in het gebroken boekjaar van Apple overtroffen onze verwachtingen en ook die van andere analisten.

Belangrijker is echter de solide verwachting die het bedrijf afgegeven heeft voor het laatste maanden van het jaar, ingegeven door een gezonde vraag naar de nieuwe iPhones en iPads.

De krachtige outlook voor december duidt erop dat de vraag naar Apple-producten onverminderd groot blijft. We denken daarom dat het aandeel licht ondergewaardeerd is.

Een verwachte omzet tussen USD 55 en USD 58 miljard impliceert een verkoop van circa 50 tot 55 miljoen iPhones. Dat is meer dan vorig jaar tijdens de lancering van de iPhone 5, toen 47 miljoen toestellen over de toonbank gingen.

Nieuwe deals met telecombedrijven NTT DoCoMo en T-Mobile en de vroege lancering van iPhones in China zullen de verkopen eveneens stuwen.

De outlook hint ook op sterke maar niet uitzonderlijke groei van de verkoop van nieuwe iPads ondanks dat Apple niet zeker weet of het in de kerstperiode aan de vraag naar iPad Mini’s kan voldoen. De verwachte brutomarge van 37% is een fijne prognose. ABN Amro heeft een neutraal advies voor Apple.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content