Apple kan winsten van gisteren min of meer vasthouden

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag opnieuw hoger gesloten, met relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,87% en 1,67% in de plus, terwijl de Nasdaq een winst van 0,69% kon tonen.

De Dow Jones stootte verder door boven het niveau van 13.000 punten, in het geval van de S&P 500 kon de kaap van 1400 nipt niet worden doorbroken. Aan de opmars van Apple werd een halt toegeroepen. De koers corrigeerde eerst, maar in de loop van de sessie doken weer kopers op. Uiteindelijk bleef het verlies voor dit steraandeel beperkt.

Goudprijs consolideert verder, prijs toch weer iets hoger

Op de valutamarkten ging de koers van de euro weer wat hoger, zodat bij het slot van de handel voor één euro 1,38 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde opnieuw tot 1,959%.

Een troy ounce goud werd op het niveau van 1658,60 iets meer dan 10 dollar fractioneel. De goudprijs consolideert nu alle enkele weken, van een hervatting van de opwaartse beweging is voorlopig nog altijd geen sprake. Zilver kan voorlopig nog altijd standhouden boven de kaap van 30 dollar.

Ruwe olie (US Crude) werd eveneens wat duurder, voor een vat ruwe olie werd iets meer 104,50 dollar betaald. Toch is het al een tijdje duidelijk dat ook de goudprijs zich in een consolidatiefase bevindt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content