Apple kan stock split overwegen om in Dow Jones te worden opgenomen

Op Wall Street wordt druk gespeculeerd over een mogelijke stock split bij Apple. Door een split in een verhouding van bijvoorbeeld 10 nieuwe voor 1 oud aandeel zou Apple in de Dow Jones opgenomen kunnen worden.

De geruchten over een opname in de Dow zijn niet nieuw en zijn vooral gebaseerd op het gegeven dat technologie in deze index ondervertegenwoordigd is.

Op basis van de futures zouden de Amerikaanse beurzen straks stabiel tot iets hoger gaan openen, de futures geven momenteel aan dat de S&P 500 circa een kwart procent hoger zou openen.

Ook de aandacht van de Amerikaanse beleggers zal uitgaan naar wat de ECB vanmiddag gaat aankondigen. Hoe zit het technisch beeld voor de Europese beurzen er uit?

Positieve trend bij Europese DJ Stoxx 600 index

De Europese DJ Stoxx 600 index is eind vorige week boven het 20-daags en 120-daags koersgemiddelde gestegen. In relatieve zin wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers op dagbasis een koopsignaal afgegeven ten opzichte van de Duitse bund future.

De verbredingstopformatie in de DJ Stoxx 600 index en relatieve sterkte ten opzichte van de Duitse bund future vertonen gelijkenissen met de technische conditie eerder dit jaar in de periode februari t/m halverwege maart.

Van de ‘golden cross’ kan worden afgeleid dat de vraag per saldo van het aanbod aan kracht wint. Voorspellen doet het niet. Zolang de beurskoers boven het 120-daags gemiddelde noteert is de hoofdtrend stijgend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content