Apple kan recordrace verder zetten

Op basis van de futures mag een stabiele tot licht hogere opening van de Amerikaanse beurzen worden verwacht, de S&P 500 noteert in de buurt van het slotniveau van gisteren. In de komende dagen gaan vooral de macro-economische indicatoren op de voet worden gevolgd.

De aandacht gaan vooral belangstelling hebben voor twee aandelen. Apple bereikte afgelopen vrijdag nieuwe recordniveaus en de vraag is of het aandeel nog hogere koersen zal aankunnen.

Daarnaast vraagt iedereen zich af waar de koers van Facebook een bodem gaat vinden. Maar ook op andere beurzen kan er iets te gebeuren staan.

Wachten op uitbraak bij AEX

De AEX consolideert nu volgens ABN Amro al dagen in zijwaartse richting tussen steun 329,46 en weerstandszone 337,20 – 340,00. Dit signaleert een beperkt speelveld.

Rond 337,20 ligt de top van maart te wachten, daarboven rond 340,00 een dalende weerstandslijn. Een doorbraak hierboven zou de uptrend bevestigen richting 347,00 en mogelijk hoger.

Zakt de index onder eerste steun 329,46 (voorgaande top) dan kan een correctie binnen het stijgende trendkanaal van start gaan richting steun 321,77. Zowel naar boven als naar beneden is er op dit moment erg weinig ruimte dus uitbraak afwachten op basis van slotkoers.

Op de weekgrafiek is er volgens ABN Amro nagenoeg geen verandering te zien. De AEX is er nog steeds niet in geslaagd om weerstandszone 337,20 – 340,00 uit te nemen. In dit koersgebied komt de index de top van maart tegen en ook een dalende weerstandslijn.

Indien de index deze harde noot weet te kraken, dan kan de korte termijn stijgende trend voortgezet worden richting 347,00 en 374,19. Boven 341,00 treedt ook verbetering op in het middellange termijn beeld. Onder eerste steun 311,13 verzwakt het beeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content