Apple kan hetzelfde lot te wachten staan als Amerikaanse vastgoedmarkt

Wie vijf jaar geleden aandelen Apple heeft gekocht, zal zich de aankoop van die aandelen nog geen moment hebben beklaagd. Vijf jaar geleden kostte een aandeel Apple nog (veel) minder dan 100 dollar, inmiddels werd een piek neergezet boven het niveau van 700 dollar.

Als we de adviezen van de analisten mogen geloven, is het einde van de rit nog niet in zicht. Er wordt nu gegoocheld met koersdoelen van 1000 dollar en meer, steeds meer analisten haasten zich om het kliekje analisten te vervoegen dat astronomische objectieven vooropstelt.

Inderdaad lijken de fundamentals onder dit aandeel nog steeds uitstekend te zijn, maar de vraag is of dat voldoende gaat zijn om een verder oplopen van de koers te kunnen schragen.

Wie krijgt last van hoogtevrees?

Sommige analisten dreigen namelijk last te krijgen van hoogtevrees en die vrees neemt toe naarmate de koers van Apple hoger en hoger oploopt.

Doug Kass kijkt naar Google, Stifel Niclaus naar vastgoedmarkt
De bekende analist kijkt in verband met de koersevolutie bij Apple naar wat er met Google gebeurde.

Dit aandeel bereikte een piek in 2007, waarna een forse correctie volgde. De chart van beide aandelen vertoont inderdaad een merkwaardige overeenkomst, waardoor een correctie bij Apple zeer zeker tot de mogelijkheden behoort. Hierbij dient wel opgemerkt dat Google inmiddels nieuwe historische pieken heeft laten optekenen.

Stifel Niclaus kijkt anderzijds naar de Amerikaanse vastgoedmarkt, die enkele jaren geleden eveneens een gelijkaardige beweging uitvoerde.

De gevolgen daarvan zijn inmiddels nog altijd niet verteerd. Deze broker denkt ook aan de technologieboom in de late jaren 90, die rechtstreeks leidde tot een forse neerwaartse correctie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content