Apple jaagt Nasdaq fors hoger, Caterpillar kan beleggers niet overtuigen

Gisterenavond maakte Apple dus beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend en die laten de beleggers op Wall Street niet onverschillig. De koers van Apple koerst meer dan 50 dollar of bijna 10% hoger.

Daardoor krijgt de Nasdaq een complete zuurstofinjectie, deze index wint circa 2,50%. De Dow Jones en de Standard & Poor’s noteren eveneens hoger, maar kunnen het hoge tempo van de Nasdaq niet volgen. Er is op de Amerikaanse beurzen dus wel degelijk sprake van een Apple-effect.

Caterpillar kan niet scoren

Caterpillar maakte weliswaar sterker kwartaalcijfers bekend, maar kon met de outlook niet helemaal overtuigen. Het eerste kwartaal werd afgesloten met een 29% hogere winst, die duidelijk de verwachtingen van de analisten overtrof. De guidance voor het volledige boekjaar werd tevens verhoogd.

Daar wringt meteen ook het schoentje, want de beleggers hadden wat het optrekken van de guidance toch op iets meer gerekend. De betere vooruitzichten zijn, afgaande op de evolutie van de koers niet voldoende om de beleggers te overtuigen dat de globale economie wel degelijk aan de beterhand is.

Bij Jefferies & Co equities is analist Stephen Volkmann van mening dat vooral de groeiende voorraden de analisten zorgen baart. Hij koppelt daaraan de vaststelling dat de guidance wat betreft het huidige kwartaal en het volledige boekjaar ongewijzigd bleven. Met name in enkele belangrijke sleutelmarkten wordt een vertraging vastgesteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content