Apple-effect in Europa voorlopig niet merkbaar

Op basis van de futures gaan de Europese beurzen vandaag verdeeld openen, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar gaat zijn.

De belangrijkste indices blijven voorlopig in de buurt van het slotniveau van gisteren. Van een Apple-effect valt in Europa dus niet veel te merken. Er staan vandaag heel wat bedrijfsresultaten op de agenda en die gaan het sentiment helpen bepalen.

Nieuwe overname voor WDP

Vastgoedbevak WDP heeft gisteren, 24 april 2012, de finale koopovereenkomst ondertekend (na uitvoering van de due diligence) voor de overname van de vastgoedportefeuille van een Nederlands bouwbedrijf, bekend als de ‘Lake Side Portfolio’.

WDP verwerft met deze overname 8 gloednieuwe sites van superieure kwaliteit, met een totale verhuurbare oppervlakte van 150.000m², telkens verhuurd op lange termijn met een gemiddelde looptijd2 van 12,5 jaar.

Het investeringsbedrag bedraagt 105 miljoen euro wat een initieel huurrendement oplevert van 7,8%. De overname kadert binnen de groeistrategie van WDP en betekent een substantiële expansie van de Nederlandse portefeuille waarvan de investeringswaarde zal groeien tot boven 300 miljoen euro.

Door het afronden van deze transactie verhoogt WDP de verwachting voor de netto courante winst voor 2012 tot minimaal 50 miljoen euro. Tevens versterkt WDP haar samenwerking met ABN AMRO in Nederland via een uitbreiding van het financieringspakket met 20 miljoen euro.

Tavares biedt 7,10 euro per aandeel Transics International

Tavares kondigde gisteren aan een vriendelijk (friendly) vrijwillig en voorwaardelijk openbaar overnamebod aan EUR 7.10 per aandeel te willen uitbrengen op alle aandelen van Transics International, die niet reeds aangehouden worden door Tavares NV of haar verbonden personen, en op alle warrants uitgegeven door Transics International.

De biedprijs van EUR 7.10 per aandeel vertegenwoordigt een premie van 3.8%, ten opzichte van de laatste slotkoers van vrijdag 20 april 2012 en van respectievelijk 1.3%, 6.0% en 11.3% van de gemiddelde slotkoers gedurende de laatste maand, de laatste drie maanden en de laatste zes maanden.

Bovendien verschaft het overnamebod de aandeelhouders een belangrijke mogelijkheid tot liquiditeit. De biedprijs voor de warrants wordt berekend op basis van voornoemde biedprijs per aandeel.

Tavares en haar verbonden personen bezitten op heden 2,466,536 aandelen of 30.5% van de aandelen uitgegeven door Transics International, zonder dat zij evenwel controle uitoefenen over Transics International.

Dit overnamebod is onderworpen aan het vervuld zijn van bepaalde gebruikelijke voorwaarden, i.e. dat Tavares, ingevolge het bod, minstens 90% van alle aandelen in Transics International aanhoudt en dat de Bel-20 index niet zakt met meer dan 10% in de periode te rekenen vanaf vandaag tot de afsluiting van het bod.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content