Angela Merkel lijkt onklopbaar in de Duitse politiek

Op de Europese beurzen is van grote bewegingen nog altijd geen sprake, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. Het sentiment is echter gedraaid in de loop van de sessie, meer bepaald van licht positief naar licht negatief. De Euro Stoxx 50 noteert fracties van een procent lager.

Ook de BEL 20 weet de verliezen tot minimum te beperken. Nyrstar ligt nog steeds goed op koers, terwijl Ageas aan de onderkant van de tabel iets meer dan 2% moet prijsgeven. De euro geeft opnieuw terrein prijs en dreigt terug te vallen onder het niveau van 1,30 dollar.

Angela Merkel lijkt onklopbaar in de Duitse politiek, in de peilingen halen CDU en CSU volgens de polls samen 35 tot 39% van de stemmen, waarmee Merkel ver voor ligt op de sociaal-democraten (26 tot 30%).

De groenen zouden 12 tot 15% van de stemmen binnenhalen, terwijl de rest over kleinere partijen is verdeeld.

Omzet Value8 neemt toe tot 47 miljoen euro

Value8 NV heeft in het eerste halfjaar de omzet zeer sterk zien stijgen van 5,2 tot 47,1 miljoen euro. De omzettoename is mede te danken aan de consolidatie van (met name) AmsterdamGold, Buhrs en Witte Molen.

In de eerste jaarhelft werd een winst geboekt van 1,04 miljoen euro, een stijging van 14,9 procent ten opzichte van een jaar eerder (2011: 903.000 euro).

De winst per aandeel steeg met 9,2 procent tot 0,95 euro per aandeel (2010: 0,87 euro per aandeel) Het eigen vermogen nam met 6,4 procent toe van 17,0 tot 18,1 miljoen euro.

Voor de tweede jaarhelft wordt – ondanks de aanhoudend uitdagende economische omstandigheden – een gezonde winstgevendheid verwacht en een verdere groei van het eigen vermogen. Verwacht wordt dat de winst per aandeel over geheel 2012 met circa 20 procent zal toenemen ten opzichte van 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content