Analisten reageren positief op resultaten Belgacom

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen ten opzichte van de opening geleidelijk aan nog wat verder zijn opgelopen. De Euro Stoxx 50 noteert nu ongeveer 1% onder het slotniveau van gisteren, in het geval van de BEL 20 loopt het verlies op tot ongeveer een half procent.

Belgacom blijft een uitblinker in Brussel, de vanmorgen gepubliceerde cijfers werden goed onthaald.

Volgens Bank Degroof, dat een neutraal advies voor het aandeel handhaaft, waren de kerncijfers zonder meer goed.

Volgens Nico Melsens van KBC Securities heeft Belgacom de juiste maatregelen getroffen om het marktaandeel te behouden. Het koopadvies en het koersdoel van 25,50 euro blijven gehandhaafd.

ING stelde dat Belgacom de vooruitzichten duidelijk klopte, het neutraal advies voor het aandeel blijft behouden.

UCB start officieel met biotechnologieactiviteiten

Deze namiddag wordt de eerste steen gelegd van de nieuwe biotechnologische productie-eenheid van UCB, in aanwezigheid van Roch Doliveux, CEO van UCB, Georges Godel, President van het kanton Fribourg, Yves Menoud, burgemeester van Bulle, Michele Antonelli, executive vice-president van UCB en managing director en voorzitter van de raad van bestuur van UCB Farchim en Amer Jaber, directeur van de UCB-site in Bulle.

Roch Doliveux, CEO van UCB, benadrukt het belang van dit project in de geschiedenis van de Groep: “De beslissing om biotechnologie toe te voegen aan het geheel van productieprocessen is een keerpunt in de activiteiten van UCB. Vooral omdat deze nieuwe site, in parallel met de UCB site van Eigenbrakel in België, naar verwachting een strategisch centrum voor biotechnologische productie van de Groep wordt. Ze stelt UCB in staat tegemoet te komen aan de stijgende productie met, op termijn, de creatie van ongeveer 140 nieuwe banen, waarvoor we vanaf juni 2012 beginnen aan te werven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content