Analisten blijven optimistisch voor Facebook ondanks koersdruk

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in de plus, met een stevige winst voor de Nasdaq. Op die Nasdaq blijft de koers van Facebook onder druk staan, zij het dat de verliezen voorlopig niet verder meer oplopen.

Analisten zijn nog altijd onder de indruk onder de enorme verhandelde volumes die afgelopen vrijdag werden opgetekend. In de eerste 30 seconden werden 82 miljoen aandelen verhandeld, na vier minuten waren dat er al 100 miljoen.

Daarmee werd het vorige volumerecord, dat was gevestigd door General Motors, moeiteloos doorbroken. Volgens de Wall Street Journal hadden handelaren het bijzonder moeilijk om vlak voor de notering orders te veranderen of te annuleren, zodat de handel in zekere zin werd vervalst.

Maar had de beursintroductie van Facebook moeten mislukken? Bij 17 IPO’s waar de uiteindelijke prijs boven de oorspronkelijke prijsrange lag, sloten er gemiddeld 45% hoger op de eerste dag van de notering. Het is echter opvallend dat verschillende internetbedrijven daar niet in slaagden.

Zynga, een sociale netwerksite die zich op games focust die op de site van Facebook aan te treffen zijn, zag de koers op de openingsdag meer dan 12% dalen. De handel in dit aandeel werd tijdelijk stilgezet zodra de circuitbreakers werden doorbroken. Ook LinkedIn en RenRen bakten er niet veel van.

Internetspace houdt veel toekomstmogelijkheden in

Chris Baggini, beheerder bij het Turner Titan Fund, is van mening dat Internetspace veel toekomstmogelijkheden te bieden heeft. Hij gelooft dan ook in de toekomst van Facebook.

Het bedrijf verdient per gebruiker momenteel niet zo veel, maar daar zal verbetering in komen. Ook andere analisten blijven positief voor Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content