Analisten behouden vertrouwen in Kinepolis, koers iets lager

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, zij het echter met flinterdunne winsten voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 kan voorlopig een winst van een kwart procent vasthouden.

De Duitse economie deed het tijdens het eerste kwartaal beter dan verwacht, maar daar stond tegenover dat de Italiaanse economie met een sterker dan verwachte 0,80% kromp.

In Brussel moet de BEL 20 echter meer dan een kwart procent prijsgeven. De financials liggen zwak op koers, terwijl ook Nyrstar terrein moet prijsgeven. De trading update van Ackermans & van Haaren lokte weinig reacties uit, Kinepolis noteert op het kwartaalbericht iets lager.

Bezoekers Kinepolis met 11% gedaald in het eerste kwartaal 2012

Dit waren de hoogtepunten bij Kinepolis over het voorbije kwartaal:

$Internationaal onthaalde Kinepolis Group 4,7 miljoen bezoekers, een daling van 11% ingevolge een matig filmaanbod. Deze achterstand werd in april volledig weggewerkt dankzij een sterker filmaanbod en gunstige weersomstandigheden.

$In absolute cijfers registreerde Kinepolis, tijdens het eerste trimester, lagere box officeopbrengsten en in-theatre sales (ITS) ingevolge de daling van het bezoekcijfer.

$De opbrengsten per bezoeker namen daarentegen toe dankzij de verdere uitvoering van de strategie en de blijvende kostenbeheersing.

$ Business-to-business-opbrengsten (B2B) en huuropbrengsten stegen.

$De courante EBITDA daalde proportioneel minder dan het bezoekcijfer.

$ De netto financiële schuld bleef in lijn met deze op 31 december 2011 ondanks de verdere inkoop van eigen aandelen.

Toelichting

Van 1 januari tot en met 31 maart ontving Kinepolis Group 4,7 miljoen bezoekers, 11% minder dan in dezelfde periode in 2011. Het gemis aan een sterk filmaanbod in het eerste kwartaal speelde de gehele Europese bioscoopsector parten. In Spanje wegen het gebrek aan lokaal filmaanbod evenals de aanhoudende economische crisis door.

De box office-opbrengsten daalden in mindere mate dan het bezoekcijfer. In april werd de negatieve evolutie van het bezoekcijfer volledig omgebogen.

Het sterkere filmaanbod en de (voor de bioscoop) gunstige weersomstandigheden gedurende de maand april konden het verlies aan bezoekers in het eerste kwartaal integraal compenseren.

Wat zeggen de analisten?

Bank Degroof handhaaft een advies opbouwen voor Kinepolis, dit op basis van de sterke fundamentals. Ook de hogere omzet per bezoeker en het onder controle hebben van de kosten zijn pluspunten.

Matthias Maenhaut van ING heeft eveneens een koopadvies voor Kinepolis, met een koersdoel van 74 euro. Ook KBC Securities is koper en wees op de sterke aprilmaand bij de bioscoopuitbater.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content