Amerikaanse werkloosheidscijfers voorzichtig onthaald

De Europese beurzen noteren nog steeds relatief ongewijzigd, zodat de trend na de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voorzichtig mag genoemd worden.. Vorige maand kwamen er in de Verenigde Staten 148.000 nieuwe jobs bij, een cijfer dat in feite niet goed en niet slecht was.

Het feit dat de Europese beurzen relatief duurder geprijsd zijn, heeft volgens professor Duchateau vooral te maken met het feit dat in de Europese situatie al wordt vooruitgeblikt op de verwachte evolutie in 2015 waarin zich een duidelijke positieve trend aftekent. Maar dat ligt nog te ver weg om voor een echt comfort te kunnen zorgen.

In tegenstelling tot een overwogen positie die Duchateau inneemt in de VS, blijft hij eerder neutraal wat betreft Europese aandelen met een notoire uitzondering voor Duitse en Scandinavische bedrijven, waar de bedrijfsresultaten ook in 2014 al voor een stevig fundament zorgen.

De groeilanden blijven nog onderwogen in zijn strategie, zeker in het perspectief van de relatief zwakke performantie wat betreft bedrijfsresultaten.

Enkel China en enkele kleinere landen in zijn onmiddellijke periferie kunnen in dit verband betere cijfers voorleggenen verdienen vandaar een overweging in de aandelenpositie. Groeilanden bespeelt Duchateau liever via goed gespreide emerging market bonds.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content