Amerikaanse werkgevers willen weer aanwerven

De Amerikaanse werkgevers vertonen een grotere bereidheid om mensen aan te werven in 2010. Die bereidheid is alleszins groter dan wat we dit jaar te zien hebben gekregen.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door CareerBuilder.com zou ongeveer een vijfde van de werkgevers plannen hebben om mensen aan te nemen. Dat kan geïnterpreteerd worden als een signaal dat de recessie op de terugweg is.

Anderzijds is maar 9% van de bedrijven van plan om nog werknemers te ontslaan, waar dat percentage dit jaar nog op 16% lag. Het onderzoek werd uitgevoerd bij meer dan 2700 personeelsverantwoordelijken in de bedrijfswereld.

Michael Erwin, senior career advisor bij CareerBuilder.com, is van mening dat er wel degelijk van een omslag op de markt kan worden gesproken.

Het goede nieuws is dat meer werknemers opnieuw full-time personeel willen aanwerven, in plaats van verder te werken met interimkrachten.

61% van de werkgevers gaat echter noch aanwerven noch ontslaan, hetgeen aangeeft dat de ondertoon op de arbeidsmarkt nog steeds aarzelend blijft.

Deze werkgevers willen eerst de bevestiging zien dat de economie inderdaad aan de beterhand is alvorens eventueel opnieuw personeel aan te werven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content