Amerikaanse vastgoedmarkt nog steeds aan de beterhand

Op de Amerikaanse beurzen valt nog altijd niet veel te beleven, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren. Bij gebrek aan beweging blijven veel beleggers uit de markt, de verhandelde volumes zijn dan ook zacht uitgedrukt aan de bescheiden kant.

De Amerikaanse vastgoedsector lijkt aan de beterhand en dat blijkt uit steeds meer indicatoren. Vandaag vielen de pending home sales, de contracten afgesloten voor de verkoop van een huis, beter dan verwacht mee te vallen. De pending home sales index geldt als een voorlopende indicator, zodat een verdere verbetering van de markt mogelijk wordt.

Draghi gaat niet naar Jackson Hole

Draghi zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole dit weekend aan zich voorbij laten gaan.

De president van de ECB zou eigenlijk zaterdag een speech houden, maar de drukke voorbereidingen voor de ECB vergadering van 6 september nopen hem om in Europa te blijven. De kans dat hij nieuwe inzichten zou geven over het standpunt van de ECB

in aanloop naar die vergadering was toch al klein.

Euro kan dalende trend gaan doorbreken

De goudprijs breekt volgens Theodoor Gilissen Bankiers uit boven een dalend trendkanaal. De EUR/USD heeft de dalende trend nog niet opwaarts gebroken (> $ 1,2700), maar gelet op de gebeurtenissen op de marktt dat slechts een kwestie van tijd te worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content