Amerikaanse vastgoedmarkt lijkt bodem te hebben gevonden

Op basis van de futures wordt vandaag een stabiele tot iets hogere opening verwacht. De futures op de S&P moeten momenteel lichtjes terrein prijsgeven. De beleggers zijn op zoek naar een nieuwe katalysator, waarbij uiteraard een voorzichtig oog richting Europa wordt geworpen.

Amerikaanse vastgoedmarkt lijkt uit te bodemen

De Amerikaanse vastgoedmark lijkt uit te bodemen. Dat verklaarde gisteren Lewis Ranieri, één van de pioniers op de markt voor woonkredieten, op een meeting georganiseerd door de Mortgage Bankers Association in New York. Er zijn volgens hem heel wat signalen die in de richting van een uitbodeming wijzen.

De vuurproef zal echter in het huidige tweede kwartaal plaatsvinden. Op basis van de S&P/Case-Shiller index zijn de huizenprijzen in de Verenigde Staten vanaf 2006 gemiddeld met 35% gedaald. Ranieri, voorzitter van Ranieri Partners, hielp de markt voor woonkredieten in de jaren 80 uitbouwen. Op dat moment was hij werkzaam voor Salomon Brothers.

Beurskoersen bewegen heen en weer

De toonaangevende internationale aandelenmarkten konden de afgelopen week maar moeilijk een eenduidige richting vinden. Aanvankelijk verloren de koersen terrein, waarna een kortstondig herstel volgde, om tegen het einde van de week alle winst weer meer dan verloren te zien gaan.

Een verlies van per saldo 0,5% tot 1,5% was voor de meeste beurzen het gevolg, waarbij de verliezen in Europa volgens ABN Amro gemiddeld wat groter waren dan in de Verenigde Staten. Ook gisteren hielden de koersen op Wall Street opvallend goed stand, hoewel ze toch wat moesten achterblijven bij de Europese tegenhangers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content