Amerikaanse olievoorraden stijgen onverwacht

De olieprijs slaagt er voorlopig niet in om vaste voet aan de grond te krijgen boven de kaap van 75 dollar per vat. Vanmorgen werd er in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore gehandeld aan 74,81 dollar per vat.

Dat is 10 dollarcent meer dan het slotniveau van gisterenavond in New York. De Amerikaanse olievoorraden stegen vorige week onverwacht, zo maakte het Energy Department gisterennamiddag bekend.

De voorraden stegen met 970.000 vaten tot 359,30 miljoen vaten, waar was gerekend op een daling van de voorraden met 1,75 miljoen vaten. Ook de voorraden benzine namen onverwacht toe.

Die benzinevoorraden liggen nu 15% boven het vijfjaarlijks gemiddelde. De voorraden aan gedistilleerde producten liggen zelfs 23,30% boven het vijfjaarlijks gemidddelde.

Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de fundamenten onder de oliemarkt momenteel allesbehalve goed zijn. Een stijging van de olieprijs lijkt daarom onwaarschijnlijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content