Amerikaanse kleinhandelsverkopen stijgen sterker dan verwacht

De Amerikaanse kleinhandelsverkopen zijn in juli sterker dan verwacht gestegen. Er was sprake van een stijging met 0,80%, waar de consensusverwachting bij de analisten slechts op een stijging met 0,30% hadden gerekend. De cijfers werden door het Commerce Department bekendgemaakt.

De stijging van de retail sales was de grootste sinds februari. Op basis van de cijfers kan worden aangenomen dat de vertraging van de economie in de Verenigde Staten tijdens het tweede kwartaal tijdelijk wat verbeterde. Uiteraard is er sprake van een opsteker voor president Obama.

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag hoger geopend, zonder dat er van forse winsten sprake is. De belangrijkste indices boeken winsten van ongeveer een kwart procent.

Groupon moest in reactie op de kwartaalcijfers bijna een kwart van zijn waarde prijsgeven.

Amerikaanse aardgasvoorraden zijn opnieuw gestegen

Aardgas moest vorige week volgens Royal Bank of Scotland 4,4 procent inleveren. De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige week met 28 miljard cubic feet (cf) of 0,9 procent, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration). Vooraf werd op een toename met slechts 21 miljard cf gerekend.

De aardgasvoorraden bevonden zich op 27 juli 17,2 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot verder afgenomen naar 407 miljard cf of 14,5 procent tegenover 15,8 procent een week eerder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content