Amerikaanse en Duitse staatsobligaties kunnen nog hoger

De Amerikaanse 10-jaarsrente is de afgelopen weken fors gedaald. Hiermee wordt volgens het analistenteam van Leleux de financiële wereld er nog eens aan herinnerd dat de economische groeiperspectieven niet zo denderend zijn.

En de obligatiemarkt blijkt eerder deflatie dan inflatie te vrezen. Leleux blijft ervan overtuigd dat de Amerikaanse langetermijnrente nog verder gaat dalen en grijpen elke koerscorrectie aan als een instapopportuniteit in de tracker IUSM.

De analisten van de beursvennootschap verwachten bij een nieuwe neerwaartse correctie op de beurzen een vlucht naar Treasuries (vlucht naar veilige havens).

Heropflakkering Europese schuldencrisis biedt steun aan Europese overheidsobligaties

De Duitse Bund heeft reeds zijn vorige bodem op 1,63% bereikt. Een logische beweging volgens Leleux gezien de problemen in Spanje en de daling van de belangrijkste Europese bankaandelen.

Met andere woorden een heropflakkerende Europese schuldencrisis biedt steun aan de meest veilige Europese overheidsobligaties. De trendommekeer op de beurzen heeft tot een vlucht naar Bunds geleid (vlucht naar veilige havens). Nieuwe lows onder 1,67% zijn ook hier te verwachten, zodat kopen op koerszwakte opnieuw het aangewezen advies lijkt.

Australië, Nieuw-Zeeland, Canada

De ontwikkeling van deze dollarrentes is gelijklopend aan het verloop van de Amerikaanse langetermijnrente. Merk op hoe de afgelopen weken deze markten van de dalende Amerikaanse rentetrend hebben geprofiteerd.

Er is tot op heden nog geen reden om obligaties in deze munten af te bouwen. Houden dus. Recente rentestijgingen zijn tijdelijke correctiefases in een dalende trend. M.a.w. de trend van deze markten blijft stijgend (dus stijgende obligatieprijzen en dalende rentevoeten).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content