Amerikaanse consumenten houden de moed er in

Op Wall Street gebeurt er voorlopig niet zo heel veel, de belangrijkste beursindices blijven dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren.

Van grote bewegingen is bij de belangrijkste indices geen sprake. Op de valutamarkten stijgt de koers van de dollar opnieuw tegenover de euro.

De koers van Facebook blijft onder druk staan, wat betekent dat de koers ver onder de IPO-prijs van 38 dollar blijft. De kans is niet gering dat in een zwakke beurs de koers van Facebook nog meer terrein zal moeten prijsgeven. In de banksector is JP Morgan Chase opnieuw zwakker gestemd.

Consumentenvertrouwen op hoogste niveau in vier jaar

Van één ding kunnen de Amerikanen niet worden beschuldigd: het zijn in geen geval pessimisten. Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is deze maand gestegen tot het hoogste niveau in vier jaar. Van de Europese schuldencrisis ligt Joe Sixpack dus blijkbaar niet echt wakker.

De Amerikanen blijven dus blijkbaar positief over de arbeidsmarkt, terwijl diegenen die een job hebben de hoop op opslag koesteren. De Thomson Reuters/University of Michigan index die het consumentenvertrouwen uitdrukt steeg in mei van 76,40 naar 79,30.

De stand van de index was beter dan verwacht, want de consensus lag slechts op een stand van 77,80. Directeur Richard Curtin van het instituut dat de index opstelt, waarschuwde echter dat het consumentenvertrouwen niettemin kwetsbaar blijft voor een plotse omslag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content