Amerikaanse beurzen wachten op wat komen gaat

Wall Street gaat is vandaag lager gesloten, met relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De beleggers wachten met andere woorden op wat komen gaat.

De sterkste daler was de Nasdaq met een verlies van driekwart procent. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,11% en 0,39% in het rood terwijl de Nasdaq een verlies van 0,74% moest bekennen. Apple sloot bijna 20 dollar lager, of een verlies van ruim 3%.

Goudprijs komt nogmaals nauwelijks van de plaats

Op de valutamarkten ging de koers van de euro bleef min of meer stabiel, zodat bij het slot van de handel voor één euro 1,3241 dollar of min of meer het slotniveau van afgelopen vrijdag werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde opnieuw tot 1,915%.

Voor een troy ounce goud werd op het niveau van 1665,30 dollar vrijwel dezelfde prijs als vorige week vrijdag betaald. De goudprijs consolideert nu alle enkele weken, van een hervatting van de opwaartse beweging is voorlopig nog altijd geen sprake. Ruwe olie (US Crude) werd fractioneel goedkoper, voor een vat ruwe olie iets minder dan 105 dollar betaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content