Amerikaanse beurzen proberen weerstand te bieden

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in het rood, maar het goede nieuws is dat de verliezen ten opzichte van de opening niet verder zijn opgelopen. De belangrijkste indices verliezen tussen één en anderhalf procent, waarbij opnieuw opvalt dat de Nasdaq de sterkste daler is.

Met de cijfers op komst ligt Apple nochtans vrijwel ongewijzigd op koers. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie is teruggevallen tot 1,91%, wat betekent dat de beleggers opnieuw vluchten richting veiligheid.

Beleggers rekenen op winstgroei met dubbele cijfers

De beleggers rekenen er op dat de bedrijfsresultaten dit jaar sterk gaan blijven, met winstgroei met dubbele cijfers voor de financial en consumer discretionary sectoren op Wall Street. De industrials zouden niet veel achterblijven bij deze twee vermelde sectoren.

Financial, consumer discretionary en industrials zijn cyclische groeisectoren, maar de analisten verwachten dat bedrijven uit niet-cyclische groeisectoren het moeilijker gaan krijgen. Een mogelijke correctie kan in die hoek starten, om vervolgens de hele markt mee te sleuren.

Gebrek aan overtuigingskracht

Joseph Greco, managing director bij Meridian Equity Partners in New York, stelt vast dat aandelen met weinig overtuigingskracht worden gekocht. Op zwakke dagen sluit de S&P 500 af in de buurt van de dieptepunten van de dag, terwijl op dagen met stijgende koersen meestal onder de hoogtepunten van de dag wordt afgesloten. Deze signalen kunnen er op wijzen dat de beleggers wel degelijk rekening houden met een scenario van een vrij forse correctie.

David Joy, chief market strategist bij Ameriprise Financial in Boston, gelooft dat een tussentijdse correctie niet valt uit te sluiten, want seizoensgebonden factoren zijn volgens hem in dit soort markten zeer belangrijk. Bovendien blijkt Joy zich zorgen te maken over de Europese schuldencrisis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content