Amerikaanse beurzen pogen in de plus stand te houden

De Amerikaanse beurzen pogen vandaag in de plus stand te houden, iets wat voorlopig nog lijkt te lukken ook. De Nasdaq heeft niet zoveel overschot, maar de Dow Jones en de S&P 500 kunnen winsten van ongeveer een half procent vasthouden. Zowel Apple als Facebook zien de koersen dicht bij huis blijven.

De focus van de financiële markten is momenteel vooral gericht op de gepubliceerde bedrijfsresultaten en de evolutie van de rentesituatie in Europa en de VS.

Tijdens het oogstseizoen, zoals nu waarin de ondernemingsresultaten worden aangekondigd, is het volgens professor Duchateau altijd al een “glas halfvol, glas halfleeg” situatie geweest.

Daarbij wisselden positieve verrassingen en bittere ontgoochelingen elkaar op onregelmatige tijdstippen af. Het zal pas binnen enkele weken duidelijk zijn of er zich al een voldoende substantieel herstel heeft ingezet in de Europese bedrijfswinsten dat het huidige hoge koersniveau van de Europese beurzen helpt te verantwoorden. Duchateau betwijfelt of dit zo zal zijn. Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content