Amerikaanse beurzen moeten deel van de winsten weer inleveren

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in de plus, maar ten opzichte van de opening zijn een deel van winsten opnieuw in rook opgegaan. De Dow Jones flirt opnieuw met de kaap van 16.500 punten, in het geval van de S&P 500 blijft de kaap van 2000 punten opnieuw in het vizier.

De aandelenmarkt op Wall Street kon de verklaring gisteren van FED-president Janet Yellen wel smaken. Want dit betekent volgens Philippe Gijsels, hoofdstrateeg van BNP Paribas, dat we in de Verenigde Staten dus nog wel een tijdje blijven leven in een bijzonder positieve omgeving voor de aandelenmarkten met voldoende groei in de economie en in afgeleide orde ook van de bedrijfswinsten zonder dat de groei te sterk is om de geldkraan dicht te draaien.

Vanuit die optiek is het nog eens niet zo verwonderlijk dat de S&P500 het kwartaal al voor de vijfde keer op rij met, een weliswaar kleine, winst wist af te sluiten. Sinds 1957 is dit nog maar 7 keer vertoond. En wat we zien in het universum van de kleinere waarden, de zogenaamde smallcaps is nog opmerkelijker. Daar wordt de stijging inclusief het eerste kwartaal van dit jaar als zeven kwartalen volgehouden, wat een nieuw record is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content