Amerikaanse beurzen bouwen winsten verder uit

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag goed op dreef, waarbij de winsten ten opzichte van de opening inmiddels verder werden opgebouwd. De belangrijkste indices laten nu winsten van ongeveer een vol procent optekenen.

De forse terugval bij Twitter blijft gespreksonderwerp nummer één, maar daarnaast worden ook de macro-economische cijfers druk becommentarieerd.

De ontwikkeling van het Amerikaans ISM-cijfer is volgens professor Stefan Duchateau dubbel te nuanceren: Enerzijds wordt een dergelijk cijfer met de nodige statistische “ruis” berekend.

Het werkelijke cijfer bevindt zich ergens in bandbreedte die 2 punten hoger of lager ligt dan het gepubliceerde cijfer. In de vorige maand werd een ISM-cijfer gepubliceerd van 56,5.

De huidige publicatie gaf een indexwaarde van 51,3. Indien het vorige echte cijfer zich aan de benedengrens (54,5) bevond en het huidige aan de bovengrens (53,3) dan is er nauwelijks wat aan de hand.

Maar dat is natuurlijk maar haarklieverij, die enkel statistici weet te boeien. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content