Amerikaanse beurzen blijven zoeken naar een richting

De Amerikaanse beurzen blijven zoeken naar een richting, voorlopig is het beeld nog altijd onduidelijk. De belangrijkste indices noteren niet zo ver onder het slotniveau van gisteren. Dow Chemical is een opvallende stijger nadat Third Point onthulde een belang in het bedrijf te hebben opgebouwd.

In de VS lijkt een toekomstig onweer volgens professor Stefan Duchateau vooral gerelateerd te zijn aan politiek opportunisme waarbij opnieuw het schuldenplafond voor negatieve “vipes” kan zorgen.

Maar de positie van Obama is intussen voldoende verzwakt zodat de Republikeinen het niet langer nodig hebben om een risicodragende strategie te volgen waarbij zij de schuld dreigen te krijgen dat de overheid opnieuw van de nodige financiering wordt afgesloten.

Daarenboven blijkt deze wetgeving zodanig vol gaten te zitten dat er hoe dan ook nog altijd oplossingen kunnen worden gevonden, onder andere zelfs op basis van de Amerikaanse grondwet. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content