Amerikaanse beurzen bevinden zich in fase van topvorming

De Amerikaanse beurzen lijken volgens Geert Van Herck van beursvennootschap Leleux op weg naar nieuwe toppen. Dit ondersteunt op korte termijn de Europese beurzen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen : de verwachting van een neerwaartse uitbraak van de Amerikaanse S&P 500 (zie de technische analyse van Leleux van de STOXX Europe 600 van vorige week) is niet uitgekomen.

Integendeel, de index lijkt volgens Van Herck op weg om een nieuwe top boven de 1.422 punten (top van 2 april 2012) te gaan maken.

Reden tot optimisme en een signaal om terug in aandelen te stappen? De analisten van Leleux denken van niet. De Amerikaanse markt zit in de laatste fase van de herstelrally die begin oktober 2011 aanving.

De Europese beurzen en deze van de groeilanden hebben hun top zeer waarschijnlijk reeds bereikt in maart van dit jaar, aldus Van Herck.

Topvorming op de beurzen blijft voorlopig hoofdscenario van beursvennootschap Leleux

Kortom, topvorming blijft nog steeds het hoofdscenario van de beursvennootschap. Wie trouwens naar de Amerikaanse en Duitse obligatiemarkt kijkt, ziet dalende langetermijnrentevoeten en dit is niet echt compatibel met een versnelling van de wereldwijde economische groei (wat op zijn beurt de bedrijfswinsten hoger kan sturen). Defensief beleggen blijft daarom nog steeds de gepriviligieerde strategie van de analisten van Leleux.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content