Amerikaanse beleggingsfondsen klaar om op koopjesjacht te gaan in Europa

De Europese beurzen zijn vandaag hoger geopend, met beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De Stoxx Europe 600 opende fracties van een procent hoger, de DAX in Frankfurt en de CAC in Parijs konden echter in de opening winsten van ongeveer een half procent op hun conto schrijven.

De Brusselse BEL 20 opende op zijn beurt een half procent hoger, waarbij het voortouw eens te meer werd genomen door Nyrstar. Dit aandeel heeft zich in de afgelopen dagen bijzonder volatiel getoond, onder andere als gevolg van tot dusver niet bevestigde overnamegeruchten.

De Europese schuldencrisis is bijlange na nog niet opgelost, maar toch liggen institutionele beleggers al op de loer om koopjes te doen.

Amerikaanse vastgoedinvesteerders staan klaar om op koopjesjacht te gaan in Europa, waarbij ze vooral oog hebben voor de overname van in prijs gedaalde kredieten in de sector van het commercieel vastgoed.

Door deze kredieten aan bradeerprijzen over te nemen, hopen institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en zelfs universiteitsstichtingen rendementen van 12 tot 18% te realiseren.

Roularta Media Group doet een beroep op de kapitaalmarkt door de uitgifte van een obligatielening

Roularta Media Group kondigt vandaag de uitgifte aan van een obligatielening in België. De obligaties hebben een looptijd van 6 jaar met vervaldatum in 2018. De obligaties bieden een vaste jaarlijkse intrest van 5,125 %.

Roularta Media Group wil met het uitschrijven van deze obligatielening een minimum van 75 miljoen euro en een maximum bedrag van 100 miljoen euro ophalen.

De fondsen voortvloeiende uit de obligatielening zullen aangewend worden voor de herfinanciering van een bestaande financiering (in de vorm van een private plaatsing van obligaties), alsook voor

het realiseren van algemene bedrijfsdoelstellingen zoals verdere organische groei en groei door middel van acquisities.

De obligatielening kan onderschreven worden in schijven van 1.000 euro. De intekenperiode loopt van 21 september 2012 (9 uur) tot 3 oktober 2012 (16 uur), onder voorbehoud van een vervroegde afsluiting.

De datum van de uitgifte van de obligatielening is 10 oktober 2012. Er is een aanvraag ingediend om deze obligaties te noteren op de gereglementeerde markt van de beurs van NYSE Euronext Brussels.

KBC Bank en Belfius Bank treden op als Joint Lead Managers en Joint Bookrunners voor de uitgifte van de obligatie. Bank Degroof treedt op als Co-Manager.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content