Amerikaanse beleggers vanaf nu volop in ban van kwartaalcijfers

Vandaag is het al meteen een belangrijke dat wat de bedrijfsresultaten betreft, met de cijfers van zowel Goldman Sachs als die van Johnson & Johnson, Coca-Cola en Mattel.

Als klap op de vuurpijl maakt Intel, de grootste chipproducent in de wereld vanavond na het slot van de handel op Wall Street de cijfers bekend.

Morgen rolt de cijferstroom rustig verder, met onder andere resultaten van Abbott Laboratories, American Express, Bank of New York, Bank of America, Piper Jaffray, Piper Jaffray, Xilinx, Halliburton en eBay. Het resultatenseizoen in de Verenigde Staten wordt op gang geschoten met onder andere Melexis en ASML.

Twee Spaanse vastgoedfondsen vragen faillissement aan

Onlangs week kocht Portugal leningen die in 2013 aflopen op en gaf hiervoor leningen tot 2015 uit. Dit is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een verdere stap van Portugal om de markten voor wat langerlopende obligaties te betreden. Hierdoor zou de ECB zich met het opkoopprogramma ook op Portugese leningen kunnen richten.

De laatste ontwikkelingen in Spanje daarentegen blijken weer wat ongunstiger nu twee grote vastgoedfondsen hun faillissement hebben aangevraagd.

Ook worden de uitslagen van de stress test voor de Spaanse bankensector meer in twijfel getrokken. De
faillissementen zullen de positie van twee zwakkere banken, Bankia en Banco Popular, verder onder druk zetten.

De huidige Europese organisatie voor bankentoezicht, EBA, liet zich positief uit over de laatste ontwikkelingen bij de Europese banken. De banken hebben volgens Theodoor Gilissen Bankiers hun kapitaalposities met meer dan Eur 200 mrd versterkt.

De onderzochte Nederlandse banken voldoen aan de eisen. Overigens benadrukt de EBA dat de resultaten alleen aangeven dat de huidige situatie is verbeterd, maar dat het onderzoek geen stresstest is omdat niet gesimuleerd is met stress situaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content