Amerikaanse beleggers houden het hoofd koel, licht lagere opening Wall Street

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag in het rood gestart, maar van de gevreesde uitverkoop komt niet veel in huis. De belangrijkste indices blijven dicht in de buurt van het slotniveau van afgelopen vrijdag.

Het voorbeeldd werd natuurlijk in Europa gegeven, waar de koersen na een zwakke opening al snel weer rechtkrabbelden.

Macro-economische indicatoren vorige week in de loop van de week verslechterd

De macro-economische indicatoren uit de Verenigde Staten waren – zeker in het begin van de week – wat beter dan tegen het einde. Amerikaanse inkoopmanagers in de industrie bleken over april optimistischer geworden, terwijl later in de week hun collega’s in de dienstensector minder optimistisch waren dan in maart.

Bij dat laatste moet volgens ABN Amro worden opgemerkt dat de index voor de dienstensector van oktober tot en met maart wel erg sterk was gestegen en de daling als een normale correctie kan worden gezien.

Weinig belangrijke macrocijfers in VS deze week

Ook in de VS komen deze week weinig belangrijke macrocijfers: donderdag de handelsbalans en vrijdag de producentenprijzen en het consumentenvertrouwen in mei. Na het forse herstel van het consumentenvertrouwen in de tweede helft van vorig jaar

stabiliseert dit cijfer al enige tijd. Verwacht wordt een stabilisatie op 76,4 in mei.

Dat is volgens Theodoor Gilissen Bankiers ruim boven het dal van 55,7 in augustus vorig jaar, maar ook onder het niveau van 90 eind 2006, begin 2007 vlak voor het begin van de kredietcrisis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content