Amerikaanse bedrijven kunnen massaal werknemers ontslaan bij winst Obama

In de Verenigde Staten is er heel wat opschudding ontstaan naar aanleiding van de uitspraken gedaan door een bedrijfsleiders. David Siegel, oprichter en CEO van Westgate Resorts, heeft al zijn werknemers met ontslag bedreigd wanneer Barack Obama wordt herverkozen tot president.

Siegel is namelijk niet langer bereid om nog eens vier jaar onder het bewind van de democratische president te leven, die hij als een plaag voor het bedrijfsleven ervaart. Wat zijn mail betreft met de dreiging van ontslagen: die was volgens Siegel voor intern gebruik bedoeld.

Geen financiering meer te verkrijgen

De woorden van David Siegel moeten in de juiste context worden bekeken. In de afgelopen vier jaar heeft de ondernemer zijn bedrijf fors moeten inkrimpen. Hij zag zich genoodzaakt om 7000 werknemers te ontslaan, wat overeenstemt met de helft van het totaal.

Het probleem is dat financiering onder Obama bijzonder moeilijk is geworden. Siegel geeft toe dat Obama niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor de crisis, maar de zittende president heeft naar zijn mening nauwelijks iets gedaan om de crisis op te lossen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content