Amerikaanse bedrijfsresultaten kunnen verrassen wegens lage verwachtingen

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen vanmiddag min of meer stabiel openen, de futures op de S&P 500 blijven dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren.

De beleggers gaan uiteraard kijken naar de cijfers die onder andere Goldman Sachs, Coca-Cola en Johnson & Johnson voor opening van de beurs zullen bekendmaken.

Volgens sommige resultaten kunnen de Amerikaanse bedrijfsresultaten verrassen wegens de lage verwachtingen. De analisten hebben hun prognoses duidelijk naar beneden aangepast, waardoor er inderdaad ruimte is vrijgekomen voor verrassingen in positieve zin.

Amerikaanse verkiezingsdebatten leveren vermakelijk schouwspel op

Een negatief punt werd gevonden in de Amerikaanse verkiezingsdebatten. Deze leverden volgens ABN Amro op zichzelf een vermakelijk schouwspel op, maar steeds vaker wordt er in begeleidend commentaar gesproken over de dreigende ‘fiscal cliff’.

Met deze term wordt een pakket aan bezuinigen bedoeld die automatisch per 1 januari aanstaande in de VS in werking zullen treden.

Dit zal volgens ABN Amro dramatische gevolgen hebben voor de gezinshuishoudens. In sommige berekeningen wordt rekening gehouden met een inkomenskorting van 3.000 dollar per gezin.

Er komen wel al geluiden uit de VS dat er achter de schermen druk onderhandeld wordt om de bezuinigingen maar beperkt in werking te laten treden.

Hiervoor is dan wel overeenkomst nodig tussen Democraten en Republikeinen hoe de schulden van de VS moeten worden aangepakt. Wij verwachten dat dit onderwerp de komende tijd nog voor onrust kan zorgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content