Amerikaanse banken steeds dieper in de puree

De problemen bij Bank of America en Citigroup zijn volgens analisten nog maar het topje van de ijsberg. Verwacht wordt dat steeds meer banken met dezelfde problemen gaan geconfronteerd worden.

De analisten denken dat de problemen in de komende weken en maanden steeds acuter gaan worden. Andere banken gaan met dezelfde problemen worden geconfonteerd waar nu Bank of America en Citigroup mee af te rekenen hebben.

Alles wijst er op dat er in de sector een golf van faillissementen zit aan te komen en dit ondanks het feit dat de overheid via het TARP-programma de banken ondersteunt.

De recessie in de Verenigde Staten neemt steeds ernstigere vormen aan en sommige banken gaan die niet kunnen overlegen. De koers van Bank of America viel gisteren terug tot een dieptepunt voor de afgelopen 18 jaar, die van Citigroup lijkt in een steeds dieper gat weg te zakken.

Todd Salamone, analist bij Schaeffer’s Investment Research in Cincinnati, vond toch een lichtpuntje bij de cijfers van JP Morgan Chase. Deze bank blijkt wel in staat om weerwerk te leveren, maar hoort daarbij tot de uitzonderingen.

Zowel Bank of America als Citigroup maken vandaag vroegtijdig de kwartaal- en jaarcijfers bekend, twee gebeurtenissen waar met de nodige spanning naar wordt uitgekeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content