Amerikaanse arbeidsmarkt blijft zich in traag tempo herstellen

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in het rood, met relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. Er zijn twee aandelen die vandaag bijzondere aandacht krijgen. Dat is op de eerste plaats natuurlijk Facebook, dat per saldo pas op de plaats maakt.

Ten tweede is er Hewlett-Packard, dat gisterenavond meevallende kwartaalcijfers bekendmaakte. Zowel omzet als winst per aandeel overtroffen de verwachtingen, terwijl de guidance eveneens vrij optimisch klonk.

Anderzijds werd een grondige herstructurering aangekondigd, die de koers meteen een duwtje in de rug gaf.

Nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen lichtjes gedaald

Op macro-economisch vlak was er de traditionele publicatie van de nieuwe cijfers omtrent de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering op donderdag. De jobless claims bleken lichtjes te zijn gedaald, waarmee zich een trend verder zet die al langer duidelijk was.

De arbeidsmarkt in de Verenigde Staten blijft zich in traag tempo herstellen, zonder dat er van een grote aangroei van het aantal nieuwe banen sprake is.

Vorige week daalde het aantal aanvragen met 2000 tot een seizoensgebonden 370.000. Het Labor Department herzag anderzijds het cijfer van de week voordien van 370.000 naar 372.000.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content