Amerikaanse aandelen zijn duur, maar niet overdreven duur

De Amerikaanse beurzen noteren in het rood, zonder dat er van grote bewegingen bij de belangrijkste indices sprake is. De meeste beleggers wachten de afloop van de FED-meeting af alvorens nieuwe posities in te nemen. Volgens Nobelprijswinnaar Robert Shiller zijn aandelen momenteel duur, maar niet overdreven duur.

Professor Duchateau houdt geen posities meer aan in LT-obligaties. Hierop maakt hij echter twee uitzonderingen. Een eerste is van eerder marginale orde omdat hij, ongeacht de verwachte rentestijgingen, toch een positie in Ierse Staatsobligaties blijft aanhouden.

Duchateau meent immers dat er hoe dan ook nog een verdere vermindering kan volgen van het Ierse renteverschil met Duitsland of België. De meest substantiële rentepositie blijven we echter aanhouden in Emerging market Bonds.

De renteverschillen blijven daar voldoende hoog om het risico te compenseren, zeker nu de meeste van de betrokken overheden hun muntpositie hebben weten te stabiliseren. Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content